“Ik hield me al langer bezig met portfoliomanagement omdat het een hele klus is om overzicht te bewaren. Ik liep vooral vast in de overdaad aan administratie. De oplossingen die geboden werden waren alsnog te complex. Ik was vooral op zoek naar een demo omgeving. Ik zocht naar werkend bewijs. In korte tijd heeft SEM een demo omgeving ingericht zodat ik kon testen wat de software kon bieden. Hierdoor was ik in staat om de organisatie te laten zien wat de meerwaarde van de software voor portfoliomanagement is. Dit maakte het interne gesprek een stuk eenvoudiger. In plaats van praten over mogelijkheden, kon ik dankzij SEM concreet laten zien welke meerwaarde goed portfoliomanagement heeft.” 

Marco de Bruijn
Strategisch informatiemanager gemeente 

 

Welke veranderingen kun je het beste doorvoeren om tegemoet te komen aan de strategische doelen? Die vraag houdt veel organisaties bezig.
Bij het beantwoorden van die vraag moet je rekening houden met de beperkt beschikbare capaciteit in mens en middelen. Maar hoe doe je dat? 

Strategy Execution Management  

Met de SEM-oplossing (Strategy Execution Management) van CLS Inter krijgt jouw organisatie grip op het behalen van de organisatie doelstellingen. SEM software biedt de directie een stuurmiddel om gefundeerde keuzes te maken uit de verschillende potentiële business cases en projecten. De software houdt rekening met de voordelen, de kosten en de capaciteitsclaim van ieder traject.  

Een methodiek om de schaarste te beheersen.” 

Strategie en uitvoering in 1 overzicht 

Projecten staan niet op zich, maar worden uitgevoerd omdat er een verandering noodzakelijk is. Dankzij een overzichtelijke weergave van deze projecten en veranderingen, is de directie en het management in staat om te sturen op gewenste uitkomsten. Dit overzicht is één van de centrale pijlers binnen de SEM software en helpt ook jouw organisatie om weloverwogen keuzes te maken.

Benieuwd naar SEM en wat CLS Inter voor jou kan betekenen?
Neem contact op en ontdek de meerwaarde van goed portfoliomanagement.